Wondpasta

Pentagrow Wondpasta is een wondafdekmiddel. Het wordt voornamelijk in de (biologische) tomatenteelt gebruikt voor de afdekking van wonden, ontstaan na het uitsnijden van botrytis plekken. De pasta zorgt ervoor dat de wond niet verder indroogt en dat sporen van schimmels geen kans hebben om de plant binnen te dringen. De pasta is gemaakt van fijngemalen klei, waaraan onder andere extra silicum is toegevoegd.

De pasta moet in een laag van 2mm en ruim om de wond worden aangebracht. De knijpfles is hier een handig hulpmiddel voor, maar het is ook mogelijk om het met een kwast aan te brengen. De stengel moet zo mogelijk rondom worden ingesmeerd.

Bij behandeling van kleine aantastingen (2-3 cm) kan de plek worden uitgesneden, maar is niet noodzakelijk. Bij grotere aantastingen (groter dan 3 cm) de aangetaste plek eerst uitsnijden totdat er geen aangetast weefsel meer te zien is. Dan een dunne laag Pentagrow Wondpasta over de plek uitsmeren in een laag van 2 mm. Het is belangrijk om ongeveer 3 cm rond de wond ook in te smeren en tevens de achterkant van de stam te smeren. Voor gebruik de flesjes goed schudden en de inhoud van de emmers goed roeren voor gebruik. Na gebruik de verpakkingen goed afsluiten om uitdroging te voorkomen. De bewaartemperatuur ligt tussen de 5 en 15 graden Celcius.

Pentagrow Wondpasta is een biologisch product op kleibasis, dat door iedereen mag worden toegepast. Het bevat geen bestanddelen die gevaarlijk zijn.

Gebruiksaanwijzingen
Gebruiksaanwijzing wondpasta

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

U streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit van uw gewas en planten. Daarbij maakt u het liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Pentagrow helpt u hierbij. Wilt u weten hoe? U kunt ons bereiken via 0182 – 76 91 17 of stuur ons een bericht.

HEEFT U EEN VRAAG?

Heeft u vragen over de producten van Pentagrow of over de resultaten en doseringen van Pentakeep? Bij de FAQ vindt u vragen zoals: Op welk termijn zijn de resultaten te verwachten?

Bekijk de veelgestelde vragen

HET TEAM

Het team van Pentagrow bestaat uit specialisten in ieder zijn vakgebied. Graag willen wij onszelf even voorstellen. Wij houden het graag persoonlijk. Prettig kennis te maken!

Bekijk het team

SITEMAP

  • Home
  • Producten
  • Toepassing
  • Resultaten
  • Dosering
  • Team
  • FAQ
  • Nieuws
  • Contact

PENTAGROW

0182 – 76 91 17
info@pentakeep.nl

Adres
Coenecoop 142 A
2741 PE Waddinxveen
The Netherlands

Algemene voorwaarden