Waardevol voedingssuplement voor uw gewas.

Pentagrow BV is de exclusieve dealer van Pentakeep in Europa. Pentakeep is een uniek voedingselement dat als enige product ter wereld 5-Aminolevuline zuur bevat.

Streeft u naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit? En maakt u daarbij het liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen? Door het toedienen van Pentakeep ondersteunt u het gewas zodat de planten sterker en vitaler zijn tijdens de gehele teelt.

Het middel bevordert de fotosynthese waardoor:

 • De droge stof productie omhoog gaat.
 • Het gewas pieken en dalen in het kasklimaat beter kan opvangen.
 • De weerbaarheid tegen schimmels zoals meeldauw of Botrytis wordt vergroot
 • Toename van kwaliteit
 • Betere opname van meststoffen, water en CO2
 • Een energiekere plant

Het toedienen van Pentakeep resulteert ook voor uw teelt in een hogere opbrengst. De investering bedraagt slechts 1 eurocent per meter, per week.

Pentakeep bevordert de fotosynthese

Pentakeep is het enige product ter wereld dat 5-Aminolevuline zuur bevat. Dit bevordert de fotosynthese, waardoor de plant meer droge stof aanmaakt en zo dus de groei van planten en bloemen stimuleert.

Pentakeep is een vloeibare stikstof meststof waaraan 5-Aminolevuline zuur is toegevoegd. Dit aminozuur bevordert de fotosynthese. 5-Aminolevuline zuur is een belangrijk aminozuur voor de plant; het speelt een belangrijke rol in de vorming van chlorofyl (bladgroen). De mengmeststof Pentakeep bevat onder andere stikstof, magnesium en spoorelementen. Het is bewezen dat deze voedingselementen in samenwerking met 5-Aminolevuline zuur een versterkend effect hebben op de groei van planten.

Meer droge stof

5-Aminolevuline zuur is in elk levend organisme in beperkte mate aanwezig. Door extra toediening aan de plant verhoogt de fotosynthese en de aanmaak van suikers en droge stof. Dit is vergelijkbaar met de formule; zonlicht + CO2 = suiker en zuurstof. Het is bekend dat extra CO2 onder lichte omstandigheden de productie verhoogt en dat het proces langer door kan gaan, omdat gebrek aan CO2, waardoor de reactie weer zou stoppen, niet aan de orde is.

Minder ziekten

Toediening van Pentakeep uit zich in meer productie en betere kwaliteit. Maar niet alleen de productie profiteert van de extra droge stof. Ook het gewas is sterker en vitaler. Doordat de plant energieker wordt, zal hij tevens minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen.

5-Amino Levulinezuur (5-ALA)

5-Aminolevulinezuur (5-ALA) is een molecuul die van nature in planten voorkomen. 5-ALA is de basis van leven bij zowel mens, dier en plant. De stof wordt door de plant zelf aangemaakt, maar de aanmaak wordt beperkt door de snelheid van de stofwisseling. Wanneer Pentakeep aan de plant wordt toegevoegd wordt de stofwisseling versnelt. Hierdoor zal de omzetting van de enkelvoudige naar de meervoudige suikers, in de bladgroenkorrels en mitochondriën, continu plaatsvinden en is er geen oponthoud in de plant, wat normaal de nodige energie kost.

Voor planten is 5-Aminolevuline zuur essentieel voor de vorming van bladgroen. Daarnaast maakt de plant meer suikers aan en vergroot het de opnamesnelheid van meststoffen. ’s Nachts verbrand de plant minder suikers, en zouten in de bodem dringen minder snel toe. Kortom; de stresstolerantie neemt toe.

De plant zal tevens energieker worden. De plant kan meer aan dan een onbehandelde plant en is makkelijker te sturen naar het gewenste resultaat. Bovendien is de plant minder vatbaar voor ziektes. 5-Aminolevuline zuur wordt naast Pentakeep voor de agrarische sector ook toegepast in de medische sector. Hier wordt het onder andere gebruikt bij de behandeling van huidkanker, bevordert het de haargroei en werkt het tegen bloedarmoede. Er lopen nog steeds diverse testen om het bij meer ziektes toe te kunnen passen.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

U streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit van uw gewas en planten. Daarbij maakt u het liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Pentagrow helpt u hierbij. Wilt u weten hoe? U kunt ons bereiken via 0182 – 76 91 17 of stuur ons een bericht.

HEEFT U EEN VRAAG?

Heeft u vragen over de producten van Pentagrow of over de resultaten en doseringen van Pentakeep? Bij de FAQ vindt u vragen zoals: Op welk termijn zijn de resultaten te verwachten?

Bekijk de veelgestelde vragen

HET TEAM

Het team van Pentagrow bestaat uit specialisten in ieder zijn vakgebied. Graag willen wij onszelf even voorstellen. Wij houden het graag persoonlijk. Prettig kennis te maken!

Bekijk het team

SITEMAP

 • Home
 • Producten
 • Toepassing
 • Resultaten
 • Dosering
 • Team
 • FAQ
 • Nieuws
 • Contact

PENTAGROW

0182 – 76 91 17
info@pentakeep.nl

Adres
Coenecoop 142 A
2741 PE Waddinxveen
The Netherlands

Algemene voorwaarden